Barion Pixel

Kutya divat és felszerelés

Keresés
Close this search box.

Top 10 kölyökkutya kiképzés tipp

Top 10 kölyökkutya kiképzés tipp

Éppen egy újdonsült családtaggal bővültetek és a kiskedvenc tanításán gondolkozol? Tekintsd meg a top 10 kölyökkutya kiképzés tippjeinket, hogy biztosan sikeres legyen a folyamat.

Amikor bemutatod a kiskutyád a családodnak, fontos, hogy elvégezzetek néhány alapgyakorlatot és átbeszéljétek a nevelés alapvető kérdéseit. Így megtaníthatjuk számukra, hogy hogyan viselkedjenek a kutyussal, ami segít megelőzni a nem kívánt viselkedések kialakulását.

A jutalmazással járó képzés például egy szórakoztató módja a tanításnak, és segít pozitív kötődést kialakítani közted és új kedvenced között. Fontos, hogy a tanítást mindig otthon kezdjük el, majd miután elsajátítottuk az alapokat, akkor folytathatjuk kültéren, az utcán vagy a parkokban.

Ha kellő időt szánunk a felkészülésre és a tréningre is, amellyel megtanítjuk neki az alapvető készségeket, az az eb és a gazdi számára is egyaránt hasznossá válhat rengeteg esetben.

Íme a 4 legkönnyebben megtanítható készség, amelyeket a legtöbb kutya gond nélkül elsajátít:

 • ül
 • fekszik
 • gyere
 • marad

A legfontosabb tudnivaló: Legyen egy egyértelmű hangjelzésed, amivel tudatod a kutyának, hogy jól csinálta az adott feladatot. Ez a jelzés minden egyes új viselkedés vagy trükk megtanulásakor hasznos lehet. Ilyen például az „Igen!” vagy az „Ügyes!” szavak. Mindenképp tudasd ezt az egész család számára, mivel ha mindenki máshogy dicsér, az összezavarhatja az állatot.

Mielőtt elkezdenéd a kutyád kiképzését, adunk 10 tippet, amelyek mind segíthetnek a sikeres oktatás érdekében.

10 kölyökkutya kiképzés tipp:

 1. Próbálkozz először egyedül, a kiskutyád nélkül. Amikor már jól megy, akkor mehet élesben is, így elkerülhetjük a hibákat, amelyek összezavarhatják a kutyát.
 2. Győződjünk meg arról, hogy a tréninget nyugodt környezetben, külső zavaró tényezőktől mentes helyen végezzük.
 3. Mielőtt elkezdjük, etessük meg a kutyát és vigyük le a parkba vagy a kertbe, hogy elvégezhesse a dolgát.
 4. Csak pozitív megerősítést használjunk – jutalmazzunk dicsérettel vagy finom jutalomfalatokkal. A jutalomfalatot keverhetjük a megszokott tápjával is, hogy fokozzuk az élvezetet.
 5. Mutasd meg kutyusodnak, hogy mit szeretnél tőle. Semmi esetre se kényszerítsd rá fizikailag.
 6. Légy nyugodt és következetes.
 7. Legyen rövid a gyakorlás (egyszerre maximum 5-10 perc) – és összpontosíts egyetlen feladatra. A végén egy kis játékkal oldjuk fel az izgalmakat.
 8. Mindig figyeljük meg a fejlődését és írjuk fel magunknak vagy filmezzük le. Így tudunk majd tervet készíteni a fejlesztésére.
 9. Légy türelmes. Ha a kölyökkutya küszködik a kitűzött feladattal, álljunk meg egy kicsit vagy lépjünk vissza egy lépést. Aztán próbáljuk meg újra csak egy kicsivel lassabban.
 10. Érezzétek jól magatokat. Ha valamelyikötöknek nem megy jól, vagy rossz napja van, akkor tegyétek át a következő napra a tanulást.
Kölyökkutya kiképzés a szabadban

A kölyökkutyák az elején nem fogják tudni, hogy mit jelent az, hogy „ül” vagy „fúj”, amíg meg nem tanítod neki, így könnyen lehet, hogy olyan viselkedést mutatnak, ami nem tetszik neked. Könnyen előfordulhat, hogy bepisil a lakásba vagy, hogy húz a pórázon, amikor sétáltok. De a kellő tanítással és kitartással ezeket a problémákat meg lehet oldani, és egy ügyes kutyának a gazdijává válhatunk.

Ha elsajátítottad az alapokat, de szeretnéd, hogy még ügyesebb és okosabb legyen a kutyusod, akkor érdemes felkeresni egy kutyaiskolát. Manapság már rengeteg helyen találni különböző oktatási módszerrel rendelkező intézményeket. Itt a kutya megtanulja a lényeges dolgokat, amelyek segítenek megelőzni a problémás viselkedést, ami előjöhet az öregedéssel együtt.

Végezetül tekintsd meg cikkünket, amelyben átnézzük a kölyökkutya kozmetikázását.

Vélemény?

Scroll to Top
VÁRJ MÉG! EZ A TIÉD!

10%
KEDVEZMÉNY

Mielőtt elmennél tőlünk, lepd meg a kedvencedet egy kis ajándékkal. Fogadj el egy kedvezményes kupont, amelyet egyszer tudsz beváltani oldalunkon, az akciós termékeken kívül bármire.

A kuponkód:

hellopetpark