Barion Pixel

Tippek a kutya legjobb gondozásához

Kutyaszülőnek lenni sokkal többet jelent, mint sétáltatni, szobatisztaságra szoktatni és édesen ölelgetni kis kedvencünket. Arról is gondoskodni szükséges, hogy szőrös barátod egészséges, boldog és jól gondozott legyen. Ez biztosítja, hogy kedvenced a lehető leghosszabb ideig éljen, és a Te életedet is megkönnyítse. Íme tehát hat tipp, amely segít az új kiskutyád gondozásában.

Válassz egy megbízható állatorvost

Bölcs dolog, ha már azelőtt kiválasztod a kutyád állatorvosát, mielőtt még hazahoznád.  Amikor orvost keresel a kiskutyádnak, győződj meg róla, hogy jó véleményekkel rendelkeznek más ügyfelektől, és hogy megfelelő számú éves tapasztalattal rendelkeznek. Azt is meg kell kérdezned, hogy mennyi az oltások és az ivartalanítás ára, hogy megbizonyosodj arról, hogy ezt megengedheted magadnak, és fenn tudod tartani. Az állatorvos tud ajánlani a Te kutyafajtádnak megfelelő kutyatápot is.

Állatorvos kutyáknak

Ismerd meg a választott fajtát

Minden kutyafajtának megvannak a maga sajátosságai. Például a kis testű kutyafajták fogászati problémákról ismertek. A nagytestű fajtáknak később ízületi és csípőproblémáik lehetnek. Ismerkedj meg kutyád fajtájával, hogy a lehető legjobban tudj gondoskodni róla és igényeiről. Ahogyan neked is szükséged lehet szemápoló kiegészítőre a szemeid számára, ahogy öregszik, úgy kutyádnak is szüksége lehet speciális kiegészítőkre és támogatásra, ahogy öregszik. Vannak olyan kutyafajták, amelyek remekül kijönnek a gyerekekkel, és vannak olyanok, amelyek esetleg nem. Vedd ezt figyelembe, amikor kiválasztod az új családtagot. Továbbá, ha kis lakásban élsz, előfordulhat, hogy egyes nagytestű kutyafajták nem érzik jól magukat az otthonodban. Végezd el a kutatást.

Válassz megfelelő képzési stílust

A kiskutyát meg kell majd tanítani arra, hogyan viselkedjen a lakóhelyén és a családja körében. A kiskutya fiatalon kíváncsi és sok energiával rendelkezik. Dominanciát szeretnél érvényesíteni kedvenceddel szemben? Számos bevált módszer létezik arra, hogy segítsen hozzászoktatni új családtagját az életviteledhez. A jól képzett kutya boldog kutya. Ez csökkenti a tulajdonodban okozott károkat is, amelyek a háziállat unatkozása vagy frusztrációja miatt keletkeznek.

Tartsd távol a kártevőket és a bolhákat

Hogyan védekezzünk a kutya bolha ellen?

Ahogy fentebb olvashattad, állatorvosod számos gyógyszert és kiegészítőt tud ajánlani neked ezáltal segítséget nyújt új kutyád számára. Győződj meg róla, hogy ez magában foglalja a bolha- és kullancsmegelőzőt is. A bolhák nem csak kellemetlenek kedvenced számára, de a csípéseik megbetegíthetik őket. A háziállatok bizonyos rovarcsípésekből szívférgességet is szerezhetnek. Ez különösen igaz az olyan aktív kutyákra, akik kint úsznak és kirándulnak. Győződj meg róla, hogy az ápolási rutin tartalmazza a szívférgesség elleni gyógyszert és a rendszeres szívférgesség-ellenőrzést. További információért fordulj állatorvosodhoz.

Adj kutyádnak megfelelő azonosítót

Még a legjobban képzett kutya is elszökhet, elveszhet vagy ellophatják. Természetesen mindent meg akarsz tenni, hogy megvédd a kutyádat, és gondosan szemmel tartsd, de még így is előfordulnak hibák. Ezért nagyon fontos, hogy kutyádat megfelelő azonosítóval, vagy akár egy kutyabilétával lásd el. Ez magában foglalhat egy névre szóló nyakörvet a Te elérhetőségeddel. Elképzelhető, hogy mikrochippel látod el kedvencedet. Vagy akár egy gps-sel ellátott készüléket, amivel gyorsan és egyszerűen megtalálhatod elveszett kedvencedet. Legfőképpen ez adhat megnyugvást, ha kutyád eltűnik a szem elől.

Tudd, mikor kell elengedni

Ez az a rész, amiről nem sok kutyatulajdonos akar beszélni. Természetesen ez a legnehezebb rész. Azonban ez mégis valóság, és olyasmi, amivel foglalkozni kell. Fontos, hogy megismerd a kutyádat, annak tulajdonságait és szokásait. Jegyezd fel kutyád rutinját, hogy megfigyelhesd, ha nem érzi jól magát. Bár azt kívánod, bárcsak örökké élhetne, szeretnéd, hogy a lehető legjobban érezze magát, amikor veled van. Ha valami nem stimmel a kutyád egészségével kapcsolatban, mindenképpen vidd el az állatorvoshoz. És amikor eljön az idő, hogy békésen elengedd őket, hozd meg a helyes döntést.

Vélemény?

Scroll to Top
VÁRJ MÉG! EZ A TIÉD!

10%
KEDVEZMÉNY

Mielőtt elmennél tőlünk, lepd meg a kedvencedet egy kis ajándékkal. Fogadj el egy kedvezményes kupont, amelyet egyszer tudsz beváltani oldalunkon, az akciós termékeken kívül bármire.

A kuponkód:

hellopetpark