Barion Pixel

Minden, amit tudni kell a Pet Pass Id-ról, az okosbilétáról

Mi történne, ha elveszítenéd a kiskedvenced? Ne aggódj! A megoldás a Pet Pass Id!

Pet Pass Id okosbiléta telefonos azomosítás

A Pet Pass ID egy új digitális eszköz, egy okosbiléta a kisállat nyakörvére vagy hámjára, amely segítségével az állattartók egyszerűbben és biztonságosabban tudják kezelni kedvenceik adatait. Ez az okos eszköz lehetővé teszi az állatok személyazonosságának azonosítását, a gazdi felkeresését, az állatorvosi információk tárolását és a házikedvenc minél előbbi haza jutását.

A Pet Pass ID ezen kívül a korábbi oltásokat, a rendszeres orvosi vizsgálatokat, napi szinten szükséges gyógyszereit, fenn álló allergiáit vagy az állat étrendjét, mindennapi rutinját is tudja tárolni. Az elveszett állat megtalálója így bármikor hozzáférhet ezekhez az adatokhoz egyetlen okostelefonnal, így azonnal kapcsolatba léphet velünk és el is tudja látni megfelelő módon a talált állatot, míg az újra vissza nem kerül gazdijai körébe.

Az eszköz használata rendkívül egyszerű. Az egyedileg megvásárolt Pet Pass Id biléta beolvasása után regisztrálják személyes és kedvencük adatait megfelelő adatok kitöltésével a felugró weboldalon. Majd elmentik saját felületüket, és ez után már az aktivált okosbiléta felcsatolása van már csak hátra a kisállat nyakörvére vagy hámjára. A készülék a legmodernebb technológiát használja, így biztosítva van az állatok biztonsága és adataik védelme.

A gazdik nyugodtabbak lehetnek, mert tudják, hogy a kedvenceikről minden fontos információ mindig kéznél van. Az eszköz könnyen használható, és az általánosan elérhető technológiákra épül, így szinte mindenki használhatja.
Kedvencünk biztonságának megteremtése érdekében, tanácsos beszerezni a Pet Pass Id okosbilétát, ha nagyobb védelemben szeretnénk részesíteni hű barátunkat.

Telefonos kapcsolat NFC-vel vagy QR kóddal

Manapság már a legtöbb telefonban megtalálható az NFC (Near Field Communication) chip, amely egy olyan rövid távolságra működő kommunikációs technológia, amely lehetővé teszi az adatátvitelt az eszközök között. Így egy okostelefon hozzáérintésével azonnal megtekinthetjük a feltöltött adatokat. Természetesen a régebbi készülékekre is gondolni kellett, így egy QR kóddal is el van látva a biléta hátoldala, amelyet minden kamerás telefonnal be tudunk olvasni.

Pet Pass Id okosbiléta nfc-vel és qr kóddal

Az Androidos készülékeknél az NFC olvasó általában a hátlap közepénél található, míg az iPhone-oknál az érzékelő elől található a képernyő tetejénél és ide kell érinteni az okosbilétát. Alapértelmezetten ez a funkció aktiválva van a telefonokban, azonban előfordulhat, hogy a szoftver beállításokban ki van kapcsolva. Ha ez a helyzet, akkor a képernyő felső részéből lehúzható gyorsmenüben vagy a készülék kapcsolati beállításaiban aktiválhatjuk az NFC-t, hasonlóan a Wifi vagy a Bluetooth funkciókhoz.

Ha az NFC nem elérhető, akkor egy alternatív megoldásként minden Pet Pass ID Okosbilétán található egy egyedi QR kód a hátlapon. Ezt a telefon kamerájával vagy egy QR kódolvasó alkalmazással beszkennelhetjük. A QR kód valójában egy URL link, amely elérhetővé teszi a szükséges digitális adatokat. Az Okosbiléta valójában egy kommunikációs eszköz, amely lehetővé teszi a digitális adatok online kezelését, szerkesztését vagy megtekintését.

További technikai tulajdonságok

Érdemes kiemelni néhány igen kecsegtető technikai paraméterét is, mint például a vízállóság, az UV állóság és az élettartamának a hosszú ideje.

A biléta teljesen vízálló, így esőben is, vagy egy forró nyári napon, a kutya fürdőzése után is tökéletesen müködőképes és sértetlen marad.

Az UV állóság is fontos szempont lehet. Ez azt jelenti, hogy a napsütésnek kitett területeken sem szenved károsodást az eszköz, és továbbra is hatékonyan tud működni. Ez azokban az esetekben hasznos, ha az állat hosszabb ideig tartózkodik a szabadban.

Nem kell aggódni, hogy lemerülne vagy bármi probléma miatt meghibásodna, hiszen nem tartalmaz semmilyen akkumulátort vagy elemet, kizárólag az NFC chip található meg benne.

Összességében ezek a tulajdonságai segítenek az állattartóknak, hogy mindig kéznél legyenek az állatukkal kapcsolatos információk, és biztosak lehessenek abban, hogy az eszköz mindig megbízhatóan működik.

A Pet Pass Id mükődése

Mint említettük az okosbiléta egyik oldalán található egy QR kód, míg maga a teljes biléta egy NFC chip. Mind a két funkció segítségével és az okostelefonunk használatával könnyedén elérhetünk minden információt, amelyet megadtunk az állatról, a gazdiról és az állatorvosáról is. A telefonunkon megjelenő oldalon megtalálható a „Vigyél, haza kérlek” gomb, amely azonnali útvonaltervezést biztosít a Google Maps integrációval. Így egy telefonhívás után, akár azonnal el is tudjuk vinni az elveszett állatot a gazdijának.

Pet Pass Id okosbiléta kisállatoknak dobozban

A hagyományos kutyachip kiolvasása a legtöbb esetben nehéz lehet, hiszen nincs mindig a közelben elérhető chipolvasó vagy egy állatorvos. Az Okosbiléta természetesen adatvédelmi szempontból is biztonságos, mivel a gazdi elérhetőségeit el is rejthetjük, és csak akkor kapcsoljuk be a láthatóságát az online szerkesztő felületen, ha szükség lenne rá.

Ezek mellett a biléta lehetővé teszi az oltási kiskönyv és az allergia információk feltöltését, valamint új TikTok és Instagram követők szerzését a kutya digitális profilján keresztül.

Szabd testre a kiskedvenced profilját a Pet Pass Id-val

Miután kinyitottuk a termék dobozát, egy nagybetűs utasítást találunk, amely írja számunkra, hogy az adatok szerkesztéséhez egyszerűen érintsük hozzá a mobiltelefonunkat a bilétához. Ezután a rendszer automatikusan a szerkesztői felületre irányít bennünket, ahol egy egyszerű regisztrációt követően egy kérdőív jellegű felületen beállíthatjuk a szükséges adatokat.

Az adatok mentése automatikusan megtörténik, így a felhasználónak nincs további teendője ezzel kapcsolatban.

A kedvencünknek válasszuk ki a legmenőbb vagy éppen a legcukibb képét, amelyet feltölthetünk, mint profilkép. A tökéletes kép kiválasztása után írjuk be a nevét és a fajtáját is.

Miután megadtuk az alap adatokat, részletesen beállíthatunk mindent, amit tud ez a kis okosbiléta.

Az okosbiléta további funkciói

Pet Pass Id okosbiléta funkciók

Gazdi infó:

Itt be tudod állítani a gazdi nevét, valamint telefonos és email-es elérhetőséget a számára. A „hívd a gazdit” és az „írj a gazdinak” gombokkal, azonnal hívást vagy üzenetírást tud kezdeményezni a megtaláló az állat tulajdonosa felé.

Lakcím:

Állítsd be a lakcímedet és tájékoztasd erről a megtalálóját. A „Vigyél, haza kérlek” gomb megnyomásával a google térkép fog megnyílni, ahol egyből útvonalat lehet tervezni a kiskedvenc lakóhelyére. Ez egy kedves gesztus lehet, főleg, ha a közelben keresik őt.

Fontos tudnivalók:

További adatokat írhatunk be itt az állatról, amiket jó, ha tud a megtaláló. Bármilyen fontos információ az étkezésről, gyógyszerekről vagy éppen a betegségeiről.

Social Media:

A kedvencednek van bármilyen közösségi oldala? Akkor a sétáltatása közben szerezz új követőket egyetlen érintéssel. Be tudsz állítani Facebook, Instagram, Tiktok és Youtube profilt is, amelyeket könnyedén megoszthatsz az érdeklődők számára.

Állatorvos adatai:

A gazdi után a legfontosabb ember, akit értesíthetnek az állat megtalálói, az állatorvos. Ő az az ember, aki szinte minden adatot tud az állatról és a Gazdiról is. Ismeri a betegségeit, az étkezési szokásait, és jó esetben magát a Gazdit is.

Megadhatjuk az állatorvos nevét, a telefonszámát és az email-címét is, majd a megfelelő gombok megnyomásával, azonnal tudjuk tárcsázni vagy email-t írni neki.

Oltási kiskönyv:

Töltsd fel az oltási igazolványt is, hogy bármikor kéznél legyen. Csak csippantsd le a bilétát és már meg is tudod mutatni a szükséges helyzetekben.

Allergiák:

Speciális érzékenysége vagy valamilyen allergiája van? Tüntess fel minden apróságot, ami fontos információ lehet.

Reméljük, sosem kell átélned hű társad elvesztését. De minden esetre szükséges felkészülni, és az ilyen esetekre lett kifejlesztve a Pet Pass Id ami egy plusz biztosítást ad a kötelező mikrochip mellett, hogy minél előbb újra együtt legyetek, és már csak rossz emlékként gondoljatok vissza az egymástól távol töltött időre.

Hol tudom a terméket megvásárolni?

A Pet Pass Id-t oldalunkon tudod megtekinteni és megvásárolni az alábbi linkre vagy a termékre kattintva:

https://www.petpark.hu/termek/pet-pass-id-okosbileta-kisallatoknak/

Vélemény?

Scroll to Top
VÁRJ MÉG! EZ A TIÉD!

10%
KEDVEZMÉNY

Mielőtt elmennél tőlünk, lepd meg a kedvencedet egy kis ajándékkal. Fogadj el egy kedvezményes kupont, amelyet egyszer tudsz beváltani oldalunkon, az akciós termékeken kívül bármire.

A kuponkód:

hellopetpark