Barion Pixel

Mik a legnépszerűbb kutya nevek?

A kutya nevének kiválasztása sohasem egyszerű, és a legtöbben a legnépszerűbb kutya nevek közül választanak. Sokszor töprengünk, hogy hogyan is szólítsuk újdonsült kiskedvencünket, mit is viseljen egy életen át. Átrágjuk magunkat azon, hogy mi hangzik jól, ha majd utána kell kiabálnom a parkban, mi cseng jól, amire biztosan odafigyel, vagy mi illik az adott kutyára?

Mik a legnépszerűbb kutya nevek?

Nagyon sokféle nevet képesek adni a gazdik a négylábú barátaiknak. Egyesek embernevet, mások egy megszokott kutyanevet választanak, míg vannak, akik különleges és szokatlan identitással látják el a kutyát. Sokszor előfordul az is, hogy a származási helyére jellemző megszólítással látják el, mint például a japán fajtájú ebeknek valamilyen japán szót vagy japán kutyanevet adnak.

Természetesen a trend is meghatározza néha a választást. Amikor nagyon népszerű volt a TV-ben a Rex felügyelő, akkor a legtöbb németjuhász kutyát, Rex-nek nevezték el.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy nem mindig a leggyakoribbak a legjobbak. Vannak előnyei, ha egyedi nevet adunk a kutyusunknak. Egy ritkább névvel rendelkező kutya könnyebben visszahívható egy futtatóból, mert kicsi az esélye, hogy ugyanolyan nevű kutyussal vagyunk együtt, míg egy Lili-vel határozottan megnő a valószínűsége.

Milyen a jó kutyanév?

Alapszabály, hogy maximum 1-2 szótagból álljon, mivel a kutyák a rövid kifejezéseket könnyebben megértik. Ha mégis egy hosszabb név jut eszedbe, és mindenképp ragaszkodnál ehhez, akkor próbálj meg találni hozzá egy becenevet, és szólítsd úgy az állatot. Ez segítségedre lehet a tanításnál, a kutyajátéknál és a kötődésnél is.

Kutyanevek a világban

A legnépszerűbb kutya nevek Magyarországon:

Az utóbbi években nagyon elterjedtek az ételekről vagy gyümölcsökről elnevezett kutyusok. Biztosan te is találkoztál mostanság, olyan kisállattal, akit úgy szólítottak, hogy Málna, Brownie, Fahéj, Kókusz, Kiwi vagy Zsömle.

Nézzük meg viszont, a statisztika szerinti leggyakoribb fiú kutya neveket a kis hazánkban.

  • Rex
  • Csöpi
  • Bobi, Bobby
  • Alex
  • Roki, Rocky

Ezeken felül a harmadik és második helyezett a Mackó vagy Maci, valamint a Morzsa vagy Morzsi nyerte, míg a győztes a Buksi lett.

A leggyakoribb lány neveknél is sok érdekeset találhatunk.

  • Fifi
  • Lédi, Lady
  • Szuzi, Suzy
  • Dzsenni, Jenny
  • Dorka

A harmadik helyet itthon a Molli csente el, míg a másodikat a Lizi vagy Liza nevűek. A szukáknál a legkapósabb név pedig nagyon hasonlít az előzőre, mivel az nem más mint a Lili.

Kiskutyák a szabadban

Mi a helyzet a nagyvilágban?

A világ legnépszerűbb lány kutyanevei között olyanok kaptak helyet, mint a Molly, Lucy, Kira, Daisy, Mia, Nala, Nina. Ők a 10-es toplistán a 3.-10. helyezéseket érték el. A harmadik helyezett, ami például Írországban vagy Argentínában volt a legnépszerűbb, az a Lola.

A dobogó második helyezettje nem más lett, mint a Bella, aki 14 országban lett a világon a legnépszerűbb. Az első helyet pedig a Luna nevű kutyusok szerezték meg. A nőstény kutyákból belőlük van a legtöbb a világon.

Vegyük sorba a kan kutyusokat is. A 3.-10. legközkedveltebb nevek a Rocky, Jack, Milo, Toby, Leo, Bruno és a Rex. Itt a harmadik legnépszerűbb a Buddy lett, míg a második a Charlie. A legpopulárisabb pedig nem más, mint a Max, amely névnek a népszerűsége régóta töretlen.

A listánk a végéhez ért, de tekintsd meg a 10+1 legokosabb kutyát a világon. Na kitalálod melyek azok?

Vélemény?

Scroll to Top
VÁRJ MÉG! EZ A TIÉD!

10%
KEDVEZMÉNY

Mielőtt elmennél tőlünk, lepd meg a kedvencedet egy kis ajándékkal. Fogadj el egy kedvezményes kupont, amelyet egyszer tudsz beváltani oldalunkon, az akciós termékeken kívül bármire.

A kuponkód:

hellopetpark