Barion Pixel

Miért fontos a kutyakozmetika?

A kutyakozmetika vagy kisállatkozmetika azért jött létre, hogy a társállatainkat rendezetten, tisztán és egészségesen tudjuk tartani. Ezeken a helyeken teljes körű gondoskodást kapnak hozzáértő szakemberek által. Minden fajtának szüksége van az ápolásra, a kínai meztelen kutyától kezdve a francia bulldogon át, egészen a bobtail-ig.

Vegyük sorba, hogy mit is csinál pontosan egy kutyakozmetikus és miért jó, ha rendszeresen járunk hozzájuk?

Kutyakozmetika nyírás

Kutya fürdetése, bűzmirigy kinyomás:

Az általános higiéniához hozzátartozik a megfelelő fürdetés. Nem csak azért fontos, hogy havonta-kéthavonta egyszer illatos és tiszta legyen a kutya, hanem mivel ennek köszönhetően kedvencünk bundája és bőre felfrissül, a rárakodott kosz és por nem irritálja tovább a bőrét. A fürdetés alkalmával rengeteg felesleges aljszőrzet hullik ki, melynek távozásával komfortosabb érzete lesz a kutyánknak és a lakásban is kevesebb kutyaszőrt fogunk találni.

A fürdetéskor a szakember preanális (azaz kívülről kinyomó technikával) módon ki tudja tisztítani a kutya bűzmirigyét, abban az esetben, ha az székletürítéskor önmagától nem távozna a természetes módon. Ez elég sok állatnál komoly probléma szokott lenni.

Otthoni fürdésnél előfordulhat, hogy a gazdi nem öblíti ki teljes mértékben a kutyasampont a kedvence bundájából, ami akár ekcémás megbetegedéshez is vezethet. Sajnos az is elég sokszor előfordul, hogy a gazdi annak ellenére, hogy a legjobbat szeretné biztosítani a kutyájának, nem a megfelelő kutyasampont veszi le a boltok polcairól. Ezzel szemben a kutyakozmetikákban prémium minőségű, akár vegyszermentes és a különböző szőrtípusoknak megfelelő készítményeket használnak.

Fürdés közben könnyen megállapítható, ha az állat kullancs vagy bolhafertőzött. Ebben az esetben bolhaírtó samponnal lesz megfürdetve és természetesen a gazdit is értesítik a probléma súlyosságáról. Többek között ezért is fontos szakemberre bízni ezt a tevékenységet is.

Kutyakozmetika fürdetés

Szárítás és bontás:

Miután tisztává vált a kutya, jöhet a szárítás, ami az egyik legfontosabb része a kozmetikázásnak. A tiszta bundát szárítás közben lehet a leghatékonyabban bontani és kifésülni. Az alapos kefélés a kutya komfort érzetét jelentősen javítja, ugyanis az apróbb csomókból egy idő után nagyobbak lesznek, amik fájdalmat és kényelmetlenséget tudnak okozni.

Az kozmetikákban minden szőrtípusra és fajtára megfelelő ápolási eszköz megtalálható, melyek segítségével teljeskörű és szakszerű gondoskodásban részesül az állat.


Vásárolj oldalunkon a következő kuponkóddal és 8% kedvezményben részesülsz, a nem akciós termékek árából!

PETPARK8


A kutya nyírása:

A legtöbb esetben a nyírás miatt keresik fel az emberek a kutyakozmetikust. Szeretnének egy ápolt és rendezett külsőt a kisállatnak. Ilyenkor a kozmetikus a kívánt méretre és formára igazítja a szőrzetet. Fontosak az évszakok is a nyírásnál, mivel a nyári nagy melegben érdemesebb rövidebb szőrre váltani, hogy könnyebben el tudják viselni a forróságot a háziállataink.

A hosszabb szőrű kutyáknak a nyírása kifejezetten ajánlott a csomósodás és a kosz lerakodásának megelőzése érdekében, valamint, hogy külseje szép és formás legyen. A rövid szőrűeket érdemes aljszőrszedés végett kozmetikáztatni, megelőzve az otthoni szőrhullajtást.

A szálkás vagy drótos szőrzetű kutyákat pedig szakszerű trimmelésben részesítik, mely az érett fedőszőrzet kiszedését foglalja magában. Ennek köszönhetően frissül fel a kutya bőre és szőrzete, mivel teret engedünk az új és egészséges szőrszálak növekedésének.

Kutyakozmetikai kezelés

Karomvágás, fültisztítás és szemtisztítás:

Az általános egészségügyi ápoláshoz hozzátartozik a fülek és a szemek tisztítása, valamint a karomvágás is. Vannak olyan fajtájú ebek, amelyeknek szőr nő a hallójárataikban. Ezeket a szőrszálakat fülszőr epiláló por és egy csipesz segítségével szakszerűen távolítja el a kozmetikus. Ennek köszönhetően megelőzhető a fülgyulladás. A kezelés után fültisztító folyadékkal törlik ki a külső hallójáratban felgyülemlett fülzsírt és koszt.

A szemek környékének ápolása épp olyan fontos, mint a fülek karbantartása. A szemzúgból szivárgó váladék gyakran beleragad a szem alatti szőrzetbe, amely folyton nedvesen tartja a bőrfelületet. Ez egyes kirívó esetekben kikezdheti azt, melynek eredménye képpen gennyes és vérző sebek jönnek létre. Ez főleg a yorkshier terriereknél előforduló probléma lehet. Emiatt fontos a szem előtti szőr kivágatása és szemtisztító folyadék vagy zselé alkalmazása. Ezeket a készítményeket, akár minden nap otthon is alkalmazhatjuk.

A kutyák és cicák karma egyfolytában nő, úgy mint az embereknél. Ha nem tudja lekoptatni rendesen, kellemetlen lesz számára a járás, könnyen letörhet a karom, vagy legrosszabb esetben belenőhet mancspárnájába is. Sok gazdi fél otthon vágni a karmokat, mivel nem tudják, hogy hol kezdődik az erezet, melybe, ha belevágnak, akkor vérezhet. Szerencsére minden kozmetikai kezelés alkalmával az ápoló szakember sok éves tapasztalattal és rutinnal vágja vissza a karmokat.

Végezetül, ha a gazdi kéri, akkor a kutyus jutalma egy pár fújás kutyaparfüm, amely garantáltan üde és finom illatot kölcsönöz a kedvencünknek.

Vélemény?

Scroll to Top
VÁRJ MÉG! EZ A TIÉD!

10%
KEDVEZMÉNY

Mielőtt elmennél tőlünk, lepd meg a kedvencedet egy kis ajándékkal. Fogadj el egy kedvezményes kupont, amelyet egyszer tudsz beváltani oldalunkon, az akciós termékeken kívül bármire.

A kuponkód:

hellopetpark