Barion Pixel

Kutyaparfüm: Mi az és mire használjuk?

A kutyaparfüm nem csak egy divatos kifejezés: ahogy a gazdik egyre többet törődnek négylábú kedvenceikkel, a piacon megjelenő kutyás termékek is sokszínűbbek lettek. De miért választják egyre többen ezt az illatosító terméket? Ebben a cikkben minden fontos információt megtudhatsz a kutyaparfümök előnyeiről, használatukról és összetevőikről.

Kutyaparfümök többféle illatban

Mi is az a kutyaparfüm?

A kutyaparfüm speciálisan a kutyák számára kifejlesztett illatszer, melynek célja, hogy a kutyát friss és kellemes illatúvá tegye hosszantartóan, elnyomva a nemkívánatos szagokat.

A kutyaparfüm története és célja

A parfümök eredetileg a rossz szagok semlegesítésére szolgáltak. Már a 16. századi királyi udvarokban is elterjedt, hogy az előkelőségek a kutyáikat is befújják vele. Ennek oka egyszerű: a parfüm kellemes illatot kölcsönzött a kutyáknak, miközben semlegesítette a szobában terjengő nem kívánatos szagokat. Manapság azonban már kifejezetten kutyáknak készült illatosítószereket is gyártanak.

Milyen előnyei vannak a kutyaparfümöknek?

 • Kellemes illat: A legnagyobb előnye természetesen az, hogy kedvencünk friss és kellemes illatú lesz.
 • Hosszantartó hatás: A legtöbb kutyaparfüm hosszan tartó hatással bír, így nem kell folyamatosan alkalmazni.
 • Hipoallergén összetevők: Sok kutyaparfüm hipoallergén összetevőket tartalmaz, így a legérzékenyebb bőrű kutyák számára is biztonságos.

A legjobb kutyaparfümök nem csak a kellemetlen szagokat semlegesítik, de ápolják is a kutya bundáját. Az állatok természetes illatát sosem lehet teljesen eltüntetni, de a jó kutyaparfüm segít a friss és kellemes illat megőrzésében. 2 kozmetikai kezelés vagy 2 fürdetés között hasznos lehet beszerezni egy flakonnal.

Ha érdekel a kutya fürdetése, akkor olvasd el cikkünket, amelyben 6 pontban vesszük végig a samponos fürdetést.

Mire használják a kutyaparfümöket?

 1. Szagtalanítás: Aktív, sokat mozgó kutyák esetén gyakran alakul ki erősebb szag. A kutyaparfüm ideális megoldás lehet, hogy a közbenső fürdetések idején is frissen tartsuk őket.
 2. Szépségápolás: Kiállításokra, versenyekre készülve sok gazda használ kutyaparfümöt, hogy kedvencük a legjobb formáját mutassa.
 3. Kényeztetés: A friss illat nem csak gazdik számára kellemes, de a kutyák is élvezhetik a frissesség érzését.

Az összetevők jelentősége

Amikor parfümöt választunk a kutyánknak, akkor mindenképpen olyat válasszunk, amelyeket kifejezetten kutyáknak vagy kisállatoknak készítettek. Soha semmilyen esetbe se használjunk embereknek szánt készítményeket, mivel azok komoly irritációt okozhatnak a kutya bőrén. Ha lehetséges, akkor olajbázisú szereket vásároljunk. A minőségi termékekben általában megtalálhatóak természetes összetevők is, mint például vanília kivonat, argánolaj, eukaliptusz illóolaj vagy citromfű virágvíz. Ezek az összetevők kellemes illatot kölcsönöznek a kutyának és nem okoznak semmilyen irritációt a bőrfelületen.

Mik az összetevői a kutyaparfümöknek?

Bár a különböző márkák és termékek eltérő összetevőkkel rendelkeznek, néhány alapvető összetevőt gyakran megtalálunk:

 • Víz: Az alapvető hordozóanyag.
 • Alkohol: Gyors elpárolgást és szagtalanítást biztosít.
 • Illóolajok: Kellemes illatot adnak a terméknek.
 • Konzerválószerek: A parfüm hosszabb ideig eltartható legyen.
 • Hipoallergén összetevők: Pl. aloe vera, kamilla, hogy nyugtassák és ápolják a kutyák bőrét.

Összegzés

A kutyaparfüm használata személyes döntés. A történelem során az emberek hosszú időn keresztül nem használtak kutyaparfümöt, de a modern időkben sokan használják ezt a terméket a kellemes és tartós illat elérésére. Ha jó minőségű terméket választunk, ez valóban hozzájárulhat kutyánk frissességéhez és jólétéhez.

Vélemény?

Scroll to Top
VÁRJ MÉG! EZ A TIÉD!

10%
KEDVEZMÉNY

Mielőtt elmennél tőlünk, lepd meg a kedvencedet egy kis ajándékkal. Fogadj el egy kedvezményes kupont, amelyet egyszer tudsz beváltani oldalunkon, az akciós termékeken kívül bármire.

A kuponkód:

hellopetpark