Barion Pixel

Kutya és cica biztosítás

Több millió kisállat él velünk, amelynek a túlnyomó része kutya és cica. Kedvenceink alapvető gondozása, etetése is pénzbe kerül, de ahogy öregszenek, sajnos úgy jelennek meg az egészségügyi problémák is. Megfelelő, természetes alapanyagokból álló eledelekkel, jutalomfalatokkal és vitaminokkal sokat javíthatunk az életminőségükön, de előbb-utóbb minden állatot elér a betegeskedés időszaka, rosszabb esetben egy baleset.

Ha egy kutyát vagy macskát valamilyen megbetegedés, baleset éri, akkor állatorvoshoz kell forduljunk. Nekik nem létezik társadalombiztosítás, nincsen tb kártyájuk, így minden esetben, minket, a gazdik pénztárcáját terheli a kezelés összege. Az orvosi ellátások sokszor igen magas összegek lehetnek, tízezrektől százezer forintokig is terjedhetnek. A kutya és cica biztosítás célja, hogy megkímélje a gazdikat a váratlan nagy összegű kezelési költségektől.

A cikkünkben végigvesszük a legfontosabb tudnivalókat, amelyben segítségünkre van Lakatos Csilla, aki a kutyás és cicás biztosításokkal foglalkozik az Aegon biztosító társaságnál.

Kutya-cica biztosítás

Mik a feltételei a szerződésnek?

A kifizetések alapvető feltételei a gondos és felelős kisállattartás, így eleget kell tennünk néhány kötelezettségnek. Az első és egyik legfontosabb feltétel, hogy kizárólag chippel rendelkező kisállatra köthető a biztosítás. A négylábúak biztonságát és egészségét szolgálja, így alapkövetelmény a cicáknál és a kutyáknál is, az egy éven belül érvényes kombinált oltás megléte. Kutyák esetében a kombinált oltás mellett, a veszettség elleni oltás évenkénti ismétlése és ennek megfelelő dokumentációja is szükséges.

Fontos tudnivaló, hogy az állatnak be kell töltenie a 6 hónapos kort, és csak az biztosítható, aki még nem érte el a 7-ik életévét. Jó hír, hogy a háziállatunk hiába múlt el 7 éves, ha a biztosítást még ez előtt megkötöttük, ezután sem szűnik meg.

Milyen problémákra, kezelésekre fizet a biztosító?

  • Baleset vagy betegség miatti ellátásra és műtétre
  • Gyógyszerekre
  • Gyulladásokra (fül, bőr, szem)
  • Húzódásra, zúzódásra vagy törésre
  • Allergiás reakciókra
  • Allergia tesztelésre
  • Indokolt ivartalanításra
  • Laborvizsgálatra
  • Vérvételekre

A kisállatbiztosításokat a tapasztalatok alapján a leggyakrabban gyulladások, műtétek, húzódások, verekedések utáni sebek kezelésére és bőr problémák miatt veszik igénybe a gazdik. A kárrendezéskor a biztosító a 10 000 Ft feletti részt fizeti ki, esetenként maximum 60 000 Ft-ig.

Milyen további tudnivalók vannak?

Az ajánlat aláírása után 1 hónappal már érvényes a biztosítás, baleset esetén! Betegségek esetén viszont egy kicsit más a helyzet. A szerződés megkötése után, legalább 3 hónappal később kialakult betegségre vehető igénybe a szolgáltatás.

Kutya-cica biztosítás

Hol tudom megkötni a biztosítást?

Láthatjuk, hogy sok esetben igen jól jöhet, ha nem egyben kell kifizetni a kezelések vagy nagyobb problémák összegét. A kutya-cica biztosítás egy remek lehetőség, hogy valamennyire felkészüljünk a váratlan helyzetekre és bebiztosítsuk magunkat anyagilag. Ha érdeklődik a szolgáltatás iránt, vagy további részleteket szeretne megtudni, akkor keresse partnerünket, Lakatos Csillát az alábbi elérhetőségeken:

Kutya-Cica biztosítás Facebook oldal

A koronavírus veszélyes kiskedvencünkre? Sokan kérdeztek minket koronavírusos témában, és hogy mennyire kell védeniük magukat vagy kisállatukat, így cikkünkben kiveséztük a témát.

Vélemény?

Scroll to Top
VÁRJ MÉG! EZ A TIÉD!

10%
KEDVEZMÉNY

Mielőtt elmennél tőlünk, lepd meg a kedvencedet egy kis ajándékkal. Fogadj el egy kedvezményes kupont, amelyet egyszer tudsz beváltani oldalunkon, az akciós termékeken kívül bármire.

A kuponkód:

hellopetpark