Barion Pixel

A 10+1 legokosabb kutya a világon

Amikor új kutyust szeretnénk választani és azon töprengünk, hogy melyik is lenne a tökéletes számunkra, akkor egy elég nyomós szempont lehet, hogy mennyire okos az adott eb. A kutya legtöbbször nem csak egy háziállat lesz, hanem a társunk és egy megbízható barátunk is, az életünk eléggé nagy szeletében.

Próbáljuk nevelgetni őket, és sokszor rászánjuk az időnket a tanításukra is. A legtöbb kutya a kellő foglalkozással, egyre több feladatot tud megtanulni. Képes lesz pacsit adni, lefekszik vagy leül, ha kérjük, illetve visszahozza a botot, amit eldobtunk neki. Azonban egyes kutyafajták sokkal bonyolultabb műveletek végrehajtását is meg tudják tanulni, mivel intelligensebbek és gyorsabban tanulnak, mint a társaik.

Ezáltal sok gazdit és kutatót is foglalkoztat a kérdés, hogy mely kutyák a legokosabbak a világon. Nézzük meg a 10+1-es toplistát a világból.

10. Ausztrál pásztorkutya

Az ausztrál pásztorkutya szinte kifogyhatatlan energiával rendelkezik és emellett rendkívül intelligens. Nagyon jó terelő és munkakutya válhat belőle. Emellett mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy hatalmas a mozgásigénye, nagy területet igényel és sok gyakorlást. Engedelmességi és agiliti feladatokban is kiváló.

Ausztrál pásztorkutya

9. Rottweiler

A Rottweiler-re gondolva egyből a ház és terület őrzés jut róla eszünkbe. Veszély helyzetben nagyon is képes megvédeni a gazdáját, de a képességei túlmutatnak az őrzésen. Intelligenciájának köszönhetően, a megfelelő foglalkozással és tanítással sokmindenre képes. Nagyon jól képezhető terápiás, őrző-védő, katonai vagy rendőrségi célokra, de otthoni, családi kutyának is tökéletes. A kulcs, hogy következetesen és határozottan kell nevelni, és akkor garantáltan egy igaz társ lesz az életünk során.

Rottweiler

8. Papillon

A Papillon egy gyönyörű, kistermetű és nagyon aranyos kutyus, aki a pillangószárnyakra emlékeztető füleivel levesz minket a lábunkról. A látványos külső mellett, a feladatok és trükkök megtanulásában is jeleskedik. Imádja teljesíteni a neki kitűzött célokat és a kedvünkben járni.

Papillon

7. Labrador retriever

Hazánkban is nagyon népszerű a Labrador, főleg a kertes házakban és a városokban. Nagyon kedves, szelíd és szeretetéhes kutyus. Alkalmazkodóképessége kiváló, ami miatt a városi élet is tökéletes számára. Gyerekek mellé is kifejezetten ajánlott, mivel imádja, ha szeretve van és ha simogatják, kényeztetik. Intelligens és könnyen oktatható, így ez a fajta kitűnő segítőkutya lehet.

Labrador retriever

6. Shetlandi juhászkutya

Hűséges, jókedvű, engedelmes kutyafajta, aki nagyon jól érzi magát az ember mellett. Kifejezetten okos, jól képezhető, kitűnő a terelésben, de kiképezhetőek egyéb feladatok elvégzésére is. Érdemes vele rendszeres testmozgásban részt venni, hogy kielégítsük a munka utáni vágyakozását.

Shetlandi juhászkutya

Vásárolj oldalunkon a következő kuponkóddal és 8% kedvezményben részesülsz, a nem akciós termékek árából!

PETPARK8


5. Dobermann

A Dobermann egy eléggé megosztó kutya, a hatalmas termete és őrző-védő személyisége miatt. Ezek a tulajdonságok sok embert elriasztanak, pedig a Dobermann tulajdonosok szinte egytől-egyig pozitívan nyilatkoznak a kutyájukról. Ez a fajta, akkor éli ki igazán magát, ha olyan feladatot kap, ahol a gyorsaságát, intelligenciáját és kitartását kell bizonyítania. A rendőrkutyák között kiemelkedő szerepet kap, az ereje, a kitartása és az őrző tulajdonságai miatt.

Dobermann

4. Golden retriever

A Golden retrieverrel nem nagyon lehet melléfogni. Kedves, könnyen nevelhető kutyák, a családok egyik kedvence. Hihetetlenül szeretik az emberek, a gyerekek mellett kiválóan viselkednek, és imádják a többi állatot is. A szeretetük biztosan magával fog ragadni. Viszont nem mehetünk el szó nélkül, a ténytől, hogy mennyire jól képezhetőek, különféle feladatok elvégzésére. Különösen alkalmas terápiás és segítő kutyának.

Golden retriever

3. Német juhászkutya

Harmadik helyezettünket a rendőrkutyák koronázatlan királyának is nevezhetjük. A német juhászkutya az engedelmességüknek, lojalitásuknak és magas képezhetőségüknek köszönhetően, nagyon népszerű fajtává vált. Szuper családi kutya, mindig engedelmeskedik a gazdinak és akkor sem hátrál meg, ha meg kell védeni őket. Könnyen tanítható és igényli is a munka vagy feladat elvégzését.

Német juhászkutya

2. Uszkár

A listánk második helyezettje, hiába örvend nagy népszerűségnek, a legtöbb ember mégsem tudja róla, hogy mennyire okos kutyáról van szó. Az uszkár egy igazán sokoldalú személyiség, de alapvetően egy kedves, családbarát jellemű kutya. Magas szinten képezhetőek, így alkalmasak különböző segítőkutyának és a kutyasportokban is jeleskednek. Kifejezetten ügyesek a vízi sportokban, mivel vízi apportírozásra lettek kitenyésztve.

Uszkár

1. Border collie – a legokosabb kutya a világon

Elérkeztünk az első helyhez, ami nem más, mint a Border Collie. Ez a kutyafajta a legokosabb a világon. A legtöbb versenyen és kutyasportban ők végeznek az első helyen, ami nem is meglepetés. Rendkívül intelligensek, fáradhatatlanul képesek minden kitűzött feladatot megcsinálni és folyamatosan újabb trükköket tanulni. Az alkatuk pedig tökéletesen illik ehhez az életmódhoz. Családbarát és engedelmes kutya, viszont ezt az iszonyatos mennyiségű aktivitást valamilyen módon le kell vezetni vele. Mindenképpen szükséges valamilyen sportot választani, amelyet kutyusunkkal közösen végezhetünk. Tipp: Frizbizésben is kiválóak.

Border Collie

+1

Természetesen minden gazdi számára a legtökéletesebb és legokosabb kutya a világon a sajátja. Ők azok akik értelmet és szeretetet adnak a mindennapjainkban, akikért bármit megtennénk.

Nekünk nem más, mint Benji:

Benju kutyus

Ha tetszett a cikkünk, akkor tekintsétek meg, a 7 kapcsolatépítő kutyasportot is, ahol Tóth Ancsa, a DogIsland Kutyaiskola vezetője mesélt nekünk a kutyasportokról.

Vélemény?

Scroll to Top
VÁRJ MÉG! EZ A TIÉD!

10%
KEDVEZMÉNY

Mielőtt elmennél tőlünk, lepd meg a kedvencedet egy kis ajándékkal. Fogadj el egy kedvezményes kupont, amelyet egyszer tudsz beváltani oldalunkon, az akciós termékeken kívül bármire.

A kuponkód:

hellopetpark